alma Johansson wickman

Alla inlägg under februari 2014

Av Alma Johansson - 20 februari 2014 12:00

Blev halvfrisk för ungefär tre dagar sedan. Har altså ingen feber längre men får lite vag feber om kvällarna. Började lite smått med att gå ut och gå långpromenader i skogen nu i veckan... men på riktigt så skriker både kroppen och lungorna i protest. Det slutar med att jag hostar och spottar och vaggar fram som en dödssjuk gamling på stigen...
Well, well... 

Fick en görhuge uppgift om Jane Austen att göra. Är inne på dag tre och är fortfarande inte klar med den. Skitkul dock. Det där med film och litteratur är ju lite min "cup of tea" så att säga ;) Så frågan är om jag ska ut och plåga mig själv lite till eller sitta inne och bara göra klart uppgiften. TROR jag jobbar bättre om jag får lite frisk luft emellan men jag kan inte låta bli att känna mig stressad över att tiden kanske inte räcker till. Baaah, dagens I-landsproblem, jag veeeeet. 

Och för de som är intresserade av detta ytterst spännande faktum, så tänkte jag faktiskt nämna att idag... DOOM, DOOM, DOOM.... ska jag.... DOOM, DOOM, DOOM... visa min sanna håridentitèt. Var det inte så intressant kanske?
Nej, men allvarligt talat tänkte jag försöka vänja mig av vid platttänger och löshår. Har sagt detta förut och kommer säkert ändra mig redan imorgon, men det gör så fruktansvärt ont att se hur mitt hår förstörs varje dag bara för att jag känner mig så otroligt naken utan rakt, långt hår. Varför blev jag förbannad med detta lockiga rufs när jag vill, vill, vill ha långt, tjockt, rakt hår? Damn...

Lägger upp en bild som en liten miniatyr. Lika bra att vänja sig, right? ( :'( )

 

Av Alma Johansson - 16 februari 2014 14:56

Inne på dag fyra och har fortfarande feber. Tänkte att det kanske skulle ge med sig vid det här laget, men ICKE! Jag är nog inte ensam om att få sån där vidrig ångest när man är sjuk. Man ligger ju bara inne och tar lixom inte tag i nånting. Det är som om livet står på paus. Sen när man är frisk igen tar det några dagar innan den där ångesten släpper totalt... ush.

Idag var Ebba här i alla fall. Hon var och handlade åt mig eftersom jag inte kan ta mig utanför dörren, haha! Sen tittade vi lite på film :)
Appropå film så såg jag "Frozen" för första gången igår. jag har vart jätteskeptisk emot den tidigare. Jag gillar inte riktig när disney gör datoranimerade filmer. Tycker de borde lägga ner mer energi på att jag göra en fantastiskt vacker TECKNAD film, precis som i gamla tider. Saknar the golden age :/

But boy, was I suprised! Den var faktiskt helt fantastisk! Fick en lite härlig, konstigt, lustig, obeskrivlig känsla av den.
Dessutom föll jag pladask för låten "Let it go" som dessutom har blivit oscarsnominerad i år. 
Så här är kommer en YT-video av en cover en afro-inspirerad barnkör har gjort. Videon är lite sådär, men blunda och lyssna! DETTA ÄR AWESOMESAUCE! Håll tummarna för att den här låten vinner oscar nu!


Av Alma Johansson - 14 februari 2014 10:57

Sjuk igen!
Det var väl en två veckor sedan (?) jag hade feber sist, och ca en månad innan dess. Så nu sitter jag här med feber och en näve verktabletter och hoppas på bättre tider. Pratade med Rutan igår om hur jag inte kan förstå varför jag blir sjuk så ofta. Men så slog det mig att jag går långpromenader dagligen i en tunn vårjacka i detta vinterväder. Jag vet inte, men det kan ju vara en bidragande faktor kanske?
Hursomhelst så har jag inte heller fått mitt csn ännu. Det tar två veckor, sen hör dem av sig och säger att de behöver fler uppgifter, två veckor igen och sedan har något annat gått snett etc. ... nu har det gått nästan två månader och jag är utan pengar. Detta betyder obetalda räkningar och en hyresvärd som säkert gladeligen skickar mig till inkasso. Bite me! Så nu när jag trodde jag skulle få ett glatt beslut så får jag reda på att jag måste skicka in fler uppgifter och vänta ytterligare 2-4 veckor. Så jag bröt ihop som ett litet barn och fick katastroftänk över hur jag blir utskickad ur min lägenhet med huvudet före. 
Havregrynsgröt är gott men jag saknar att åtminstone ha balsam hemma. 
Pappa kom till räddning sålänge dock, så nu kan jag i alla fall betala mina räkningar! Lättnad!
Mamma kom också förbi med isglass, middag och verktabletter till mig igår medan jag låg och kved i feberplågor. Inte nog med det så såg hon till att diska och städa åt mig. Så himla snälla föräldrar ju :')


Nu ska jag seriöst göra klart min essä till skolan!
Ciao!

Av Alma Johansson - 9 februari 2014 21:34

Ja, här har det uppdraterats flitigt... NOT!
Så som jag uppdraterar skulle man kunna tänka sig att jag antingen inte har något intressant som händer i mitt liv och att jag bara tittar på film och läser böcker. 
Njaaa, så är det inte riktigt. Jag pluggar och ägnar mig åt två andra sysselsättningar (som jag säkert kommer nämna någon annan gång) mest dock... hinner inte umgås jättemycket med folk. Hälsar knappt på mamma ens. 
Har haft en äckligt jobbig höst. Det har lixom varit som att stå och trampa i lera, fruktansvärt svårt att ta sig fram.
Men det känns verkligen som att det blir bättre och bättre nu, tack och lov :)


Nu ska jag faktiskt ta och titta på film ändå, haha! Gravity står på schemat. Har bytt ut min kvällslässtund till att se en film innan jag somnar istället. Just nu håller jag på att bocka av min watchlist på imdb. Den består just nu mest av oscarsnominerade filmer 2014 ;)


Ciao!!

Presentation


Hello Folks! Kulturfanatikern kommer uppdratera en del om film, böcker, musik och annat kulturellt över lag på denna blogg. Ni kommer även få ta del av min vardag och mina personliga åsikter om saker och ting.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards